fbpx

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u alle antwoorden op uw vragen over de Dendrobium Nobilé orchideeën. Beantwoorden we uw vraag nog niet? Stuur dan gerust een e-mail naar info@dehoogorchids.nl, dan helpen we u graag verder.

Vragen over het bestelproces

In deze sectie vindt u alle antwoorden op de vragen met betrekking tot het bestelproces van onze orchideeën.

Waar koop ik als particuliere klant een Dendrobium Nobilé?

Als particuliere klant koopt u de prachtige Dendrobium Nobilé bij onze winkel in Pijnacker of online via Amazon.nl. Het adres van onze winkel is Overgauwseweg 74a in Pijnacker.

Waar koop ik als zakelijke klant een Dendrobium Nobilé?

Als zakelijke klant bestelt u gemakkelijk uw Dendrobium Nobilé door een mail te sturen naar verkoop@dehoogorchids.com met de gewenste aantallen of online via floriday.io.

Onder welke merknaam verkopen we de Dendrobium Nobilé?

We verkopen onze Dendrobium Nobilé orchideeën onder ons eigen huismerk De Hoog of het topkwaliteitsmerk genaamd Florallure.

Vragen over het wateren van de Dendrobium Nobilé

In deze sectie vindt u alle antwoorden op de vragen met betrekking tot het wateren van de orchideeën.

Hoe moet ik mijn Dendrobium Nobilé water geven?

De beste manier om uw orchidee te voorzien van water, is door hem onder te dompelen in het water en hem hierna even uit te laten lekken. De plant is ook te wateren door er water bij te gieten. Let na het water geven aan de orchidee altijd goed op of er geen laag water in de pot staat, dit kan namelijk wortelrot veroorzaken. Bekijk onze pagina over het verzorgen van een orchidee voor meer informatie.

Hoe vaak moet ik mijn Dendrobium Nobilé voorzien van water?

Uw orchideeën hoeven alleen water als de ondergrond van de plant vrij droog is. Orchideeën verbruiken weinig water, waardoor u ze met de onderdompelmethode in de zomer vaak maar één keer in de 5 á 7 dagen hoeft te wateren en in de winter slechts één keer in de 10 dagen. Watert u de plant door er water bij te gieten, dan is het verstandig om hem één per week 100 ml water op kamertemperatuur te geven. Bekijk onze pagina over het verzorgen van een orchidee voor meer informatie.

Vragen over het snoeien van de Dendrobium Nobilé

Hier vindt u alle antwoorden op vragen die betrekking hebben op het snoeien van de orchideeën.

Hoe en wanneer moet ik mijn orchidee snoeien?

U moet uw orchidee snoeien als alle bloemen van de steel zijn gevallen en de jonge groene schutten 25 cm hoog zijn (50% van de originele stam). Op dit moment knipt u de oude stam tot onderaan af. Doe dit met een schaar die u eerst heeft schoongemaakt met bijvoorbeeld ontsmettingsmiddel.

Hoe verzorg ik een gesnoeide Dendrobium Nobilé?

Na het snoeien plaatst u de orchidee voor 1 tot 2 maanden op een droge en koele plek waar de temperatuur tussen de 10 en 15 graden ligt en overdag tot ongeveer 20 graden komt. Uw slaapkamer is een goed voorbeeld hiervan. Zodra uw plant knobbeltjes op de stammen heeft, zet u hem weer terug op zijn originele plaats. Bekijk voor meer informatie onze pagina over het verzorgen van de orchidee.

Vragen over licht en temperatuur

U vindt hier alle antwoorden op uw vragen met betrekking tot licht en temperatuur waar de orchideeën onder moeten bloeien.

Mag de Dendrobium Nobilé in het zonlicht staan?

De Dendrobium Nobilé orchidee is gek op licht, maar vermijdt teveel direct zonlicht, dit zorgt namelijk voor schade aan de plant door uitdroging of verbranding. Een goede plek voor de plant is bijvoorbeeld een vensterbank bij een raam aan de noordkant of een tafel die niet in de zon staat.

Welke temperatuur is goed voor de Dendrobium Nobilé?

De Dendrobium Nobilé is van origine een tropische plant, waardoor hij gewend is aan warme dagen en koude nachten. De ideale temperatuur voor de orchidee is tussen de 7 en 25 graden Celsius.

Vragen over voeding

In deze sectie vindt u alle antwoorden op uw vragen met betrekking tot voeding van uw orchideeën.

Heeft mijn Dendrobium Nobilé voeding nodig?

Om uw orchidee optimaal te laten groeien en bloeien moet u hem voorzien van voeding. Bemest uw plant alleen in de lente en zomer. In de herfst en de winter heeft hij namelijk rust.

Welke voeding moet ik mijn Dendrobium Nobilé geven?

Voor het voeden van uw Dendrobium Nobilé raden we aan vloeibare meststof te gebruiken.

Hoe vaak moet ik mijn orchidee voeding geven?

We raden aan om uw orchidee één keer in de twee weken te voorzien van voeding. U hoeft uw orchidee in de herfst en de winter niet te voorzien van voeding.

Contact opnemen

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden op deze pagina? Neem dan contact met ons op via  015 262 0429 of mail naar info@dehoogorchids.com.