fbpx

Onze kwekerij

Ruim 30 jaar ervaring in het kweken van Dendrobium Nobilé.
Twee vestigingen waar jaarrond gekweekt wordt met passie en oog voor de omgeving.

focus

Gespecialiseerd in de Dendrobium Nobilé

Met onze jarenlange ervaring, 52.000 m2 kasoppervlakte Dendrobium Nobile ’s en ons eigen merk Florallure kunt u wel stellen dat we liefde hebben voor ons product. Het vakmanschap van orchideeën kweken zit in onze genen. De focus op Dendrobium Nobilé maakt ons de absolute specialist in de markt. We zijn jaarrond in staat om dezelfde hoge kwaliteit orchidee soorten te leveren in diverse kleuren.

mvo

Maatschappelijk verantwoord

De Hoog Orchids is een modern bedrijf en heeft door het hele kweekproces heen oog voor de omgeving. Onze systemen zijn geoptimaliseerd om een perfect product te leveren en daarbij het milieu zo min mogelijk te belasten. Van grondstoffen tot logistiek, van licht tot lucht: alles draait om efficiency, milieubewustzijn en het op een maatschappelijk verantwoorde manier kweken van Dendrobium Nobilé.

mps

DIVERSE CERTIFICERINGEN

We zijn MPS-A+, MPS-GAP, GRASP en Sedex gecertificeerd. Dit toont aan dat we een hoge status van milieubewust kweken hebben en voldoen aan de zeer hoge eisen vanuit retail ketens, zoals supermarkten en bloemisten in binnen- en buitenland.

groeilicht

groeilicht

Het licht dat gedurende de wintermaanden in mindere mate door de zon wordt geleverd, vullen we aan met assimilatieverlichting. Hierdoor kunnen we in de winter ook planten van superkwaliteit leveren. Dit ‘groeilicht’ bevordert ook de vorming van nieuwe scheuten.

ledlicht-1

LEDverlichting

In onze geavanceerde koelcel met ruimtebesparende verticale lading, maken we gebruik van (gekleurde) samengestelde en energiezuinige ledverlichting.

schermdoeken

schermdoeken

In onze kwekerij maken we gebruik van drie schermdoeken. In de winter als het kouder wordt, sluiten er doeken zodat de warmte binnenblijft en in de zomer sluiten we ze juist om de warmte buiten te houden. Ook tegen overlast voor natuur en omgeving die de assimilatieverlichting creëert, en voor het sturen van de groei op de verduisteringsafdeling gebruiken we een schermdoek.

ocap-bedrijf

CO2 van OCAP

CO2 is nodig voor het groeiproces van onze orchideeën. CO2 betrekken we van OCAP, een leiding waarin CO2 door Shell wordt aangeleverd. CO2 is een afvalproduct van Shell bij het raffinageproces en een bouwstof voor de plant om te groeien. Op deze manier dragen we bij aan vermindering van CO2-uitstoot.

image005

Warmte-krachtkoppeling

We wekken eigen energie, stroom en warmte op door middel van gas. De elektra die nodig is om de lampen te laten branden, wordt geleverd door een generator. De warmte die daarbij vrijkomt gebruiken we weer om de kassen te verwarmen. Zo ontstaat er een zo hoog mogelijk rendement.

image209-128-38

koelinstallatie

Onze koelinstallatie heeft twee functies: op de koelafdeling zorgt de installatie voor het in bloei trekken van de planten, oftewel de knopvorming wordt in gang gezet. In de afdeling van de afkweek zorgt de koeling ervoor dat de plant rustig kan afkweken, wat de kwaliteit en houdbaarheid van onze orchideeën bevordert.

luchtbevochtinging

luchtbevochtiging

Door het toepassen van luchtbevochtiging kunnen we hoge temperaturen in de kas of werkruimte verlagen naar de ideale temperatuur. Bij een te lage luchtvochtigheid (RV), wat niet optimaal is voor de plant, optimaliseren we met luchtbevochtiging het klimaat van de plant.

camera

Optimale transportvoorbereiding

Door het gebruik van camera’s en een watergeefinstallatie bij het afleversysteem, worden de door u bestelde partijen zo gelijk mogelijk gesorteerd en met voldoende water afgeleverd voor het transport.

containersysteem

containersysteem

Voor het verplaatsen en vervoeren van onze planten maken we gebruik van een volledig geautomatiseerd containersysteem.

warmtepomp

warmtepomp

Door gebruik te maken van een warmtepomp en warmte en koude bronnen, kunnen we op een zo milieuvriendelijke manier warmte en kou maken. Zo verwarmen de kassen in de winter en houden we ze in de zomer koel.

De Hoog Orchids

CO2 reductie

Op de verwerkingsloods aan de Vrederustlaan in Delfgauw zijn maar liefst 2650 zonnepanelen geplaatst, welke 712.000 megawatt aan energie opleveren. Op de Overgauwseweg in Pijnacker staan 500 stuks verticaal op de gevel en 1500 op het dek. Zo kunnen we optimaal opkweken en realiseren we een verlaging van CO2 uitstoot.

Meer weten?

Wilt u onze producten graag beter leren kennen? Of bent u benieuwd naar de verkooppunten? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.