fbpx

De slogan ‘Sublime Orchids’ verraadt het al, Florallure stamt af van de orchidee. De soortnaam is Dendrobium Nobilé, een veelbloemige soort. Onderstaande verzorgingstips zorgen ervoor dat u extra lang van uw Florallure kunt genieten.

Dendrobium Nobilé

Maak kennis met Florallure Orchid: onze collectie Dendrobium Nobilé van de hoogste kwaliteit. Deze plant is van oorsprong afkomstig uit bergachtige gebieden in Zuidoost-Azië, Maleisië, de Himalaya, Japan en Zuid-China. De Dendrobium Nobilé is een unieke orchideesoort die zich van anderen onderscheidt door de vele bloemtrossen die zich vormen onder de oksel van ieder blad. Daarnaast is de Dendrobium Nobilé ongevoelig voor ethyleen en kan, in tegenstellig tot vele andere orchideeën, veel meer kou verdragen. De Hoog Orchids is gespecialiseerd in het jaarrond kweken van deze stijlvolle plant die gegarandeerd een heerlijke geur en sfeer in huis brengt.

Florallure Sublime Orchids

Niet voor niets noemen we de orchideeën van ons merk Florallure ‘Sublime Orchids’. Al sinds 1990 zijn we volledig gespecialiseerd in het kweken van hoge kwaliteit orchideeën van het type Dendrobium Nobilé. Ons familiebedrijf is opgericht in 1928 en beschikt inmiddels over 2 teeltlocaties met een gezamenlijke productieruimte van maar liefst 52.000 m2. Als specialist in het telen van deze unieke plant maken we onderscheid tussen de witte variant (Dendrobium Nobilé Apollon) en andere kleursoorten, welke een andere teeltbenadering vereisen.

Dendrobium Nobilé verzorging

Wanneer u in het bezit bent van de veelbloemige Dendrobium Nobilé, dan wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een orchidee verzorgen vergt echter wel enige kennis. We voorzien u graag van tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw Florallure.

Licht

De Dendrobium Nobilé houdt van licht. Zet haar neer op een plek met zoveel mogelijk licht, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden. Kies bijvoorbeeld voor de vensterbank of een tafeltje.

TEMPERATUUR

De Dendrobium Nobilé is een tropische plant die in de bergen groeit en dus gewend is aan warme dagen en koude nachten. Een kamertemperatuur tussen de 10 en 22 graden is ideaal voor deze plant. Zet haar het liefst niet boven de verwarming.

WATER

Geef de orchidee gedurende de bloei regelmatig water en laat het overtollige water wegvloeien. Doe dit met een gieter bij de stam of dompel de pot in lauw water. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, zodat de stam niet indroogt. Zo verlengt u de houdbaarheid van de bloemen.

BEMESTING

Voor het maken van nieuwe scheuten en het goed laten doorgroeien van bestaande scheuten, moet u bijmesten met speciale orchideeënmest. Als de scheut ongeveer 20 cm is, kunt u stoppen met bijmesten. Als u te veel mest ontstaan er tijdens en na de koeling plantjes in plaats van bloemen.

NA DE BLOEI

Nadat de Dendrobium Nobilé is uitgebloeid moet de plant onderaan nieuwe scheuten maken, zodat ze volgend jaar opnieuw kan bloeien. Op de oude (dikke) uitgebloeide scheut kan de plant niet opnieuw bloeien. We voorzien u hieronder van tips voor het stimuleren van nieuwe bloei.

NIET VOOR CONSUMPTIE

Ondanks dat er vele soorten bloemen tegenwoordig eetbaar zijn, is de De Florallure Dendrobium Nobilé niet geschikt voor consumptie.

Tips voor de herbloei van uw Florallure Dendrobium Nobilé

Vorming en groei

De vorming en groei van de scheuten bij een Dendrobium Nobilé worden gestimuleerd door de plant onder warme en lichte omstandigheden te plaatsen en te voeden met orchideeënmest. Wanneer de nieuwe scheuten ongeveer 20 cm lang zijn en eigen wortels hebben, kunt u de uitgebloeide  stam snoeien en het stokje bij de nieuwe scheut zetten. Als de nieuwe scheut ongeveer 20 cm lang is, heeft de plant geen mest meer nodig.

Plaats en temperatuur

Als de scheut is uitgegroeid (hij maakt dan geen nieuwe bladeren meer), moet u de plant nog 2 maanden op een warme plaats laten staan. Daarna zet u haar ongeveer 6 weken op een droge en koele plaats, met ’s nachts een temperatuur van 13 of 14 graden en overdag 20 of 21 graden. Een geschikte plaats is de slaapkamer.

In deze periode geeft u uw Dendrobium Nobilé minder water en geen mest meer. Na ongeveer 6 weken verschijnen onder de oksels van het blad nieuwe bultjes, wat de nieuwe bloemtrosjes worden. Als deze goed zichtbaar zijn, kan de plant bijvoorbeeld weer in de huiskamer gezet worden, zodat de bloemen sneller doorgroeien.

Tijdens de bloei

Om te zorgen voor een optimale bloei geeft u de Dendrobium Nobilé tijdens de bloei meer water. Zo worden de bloemen mooier en groter.

Verpotten

Zorg ervoor dat u de Dendrobium Nobilé één keer in de 3 tot 4 jaar verpot in speciale orchideeëngrond. Wanneer de wortels van de plant gezond zijn, kunt u haar in een grotere pot plaatsen. Zijn de wortels zacht of verrot? Verwijder dan die delen en plaats haar terug in dezelfde pot.